2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bezárta kapuit a tallinni Vasarely-kiállítás

2008. május 15.
A Tallinni Magyar Intézet fennállásának egyik legsikeresebb kiállítása volt a Victor Vasarely eredeti grafikáiból válogatott tárlat, amelyet az Intézet galériájában rendeztek április 4-től május 10-ig.
A pécsi Janus Pannonius Múzeum gyűjteményéből kölcsönzött képeket több mint ezren látták, a látogatók bejegyzései miatt új vendégkönyvet is kellett nyitni. Különösen sokan látták a képeket az utolsó napon, amikor az Intézet az Európa-nap programokhoz csatlakozva szombaton is nyitva tartotta kapuit a látogatók előtt. Az érdeklődés felkeltése céljából az észtországi turnén tartózkodó Csürrentő folkzenekar az Intézet előtt az utcán muzsikált, így nem csak a helybéliek, hanem számos turista is megtekintette a kiállítást.

A rendezvényt nagyszabású kampány előzte meg: tizenhat óriásplakáton városszerte a zebrákról készített híres képbe botlottak a járókelők, a televízió kulturális híradója rövid tudósításban mutatta be a kiállítást. Számos értékelés és műkritika jelent meg a kiállítás idején vezető művészeti szakírók tollából.

A kiállítás kurátora Sárkány József művészettörténész volt, akinek részvételével az Intézet kerekasztal-beszélgetést szervezett a Tallinn 2011 Európa Kulturális Fővárosa-projekt képzőművészeti kiállításokért felelős vezetőivel. A fogadó országban komoly érdeklődés mutatkozik az iránt, hogy a Pécsett 2010-ben bemutatandó tárlatok egy részét a rákövetkező évben Tallinn is kiállítsa.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok