2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bogyay Katalin: "Bartók igen erős üzenet a világnak"

2008. június 23.
A "Bartók+..." Miskolci Nemzetközi Operafesztivál példamutató a nemzetközi palettán, értéket mutat fel és a regionalitásban is meghatározó - mondta az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára a fesztivál záró sajtótájékoztatóján vasárnap, a lillafürdei Palota Szállóban.
Bogyay Katalin a befogadás és az inspiráció fontosságát emelte ki beszédében. Úgy fogalmazott, hogy a magyar kultúra rendkívül gazdag, nagyon sok lehetőséget ad a továbbgondolásra. Bogyay hozzátette, az új kulturális térben, amely nem más, mint az Európai Unió, számon tartják a magyar kultúra kezdeményezéseit, amelyben az operafesztivál kiemelt helyet foglal el, Bartók igen erős üzenet a világnak - fejtette ki.

Juratsek Júlia és Bajári Levente A csodálatos Mandarin című előadásban a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon (MTI fotó: Vajda János)
Juratsek Júlia és Bajári Levente A csodálatos Mandarin című előadásban a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon (MTI fotó: Vajda János)

Az idei program kapcsán arról szólt, hogy fő jellemzője a nyitottság, amely által az egyes országok közötti kapcsolat elmosódik, a fesztiválon a hozzáadott érték válik igazán fontossá. Az operafesztivál megtalálta a helyét Miskolcon, nem fővároscentrikus, emellett világszínvonalat képvisel. Az idelátogatók - amellett, hogy bemutatkoznak és megismertetik kultúrájukat - az itt szerzett hatásokat, tapasztalatokat és benyomásokat is tovább viszik magukkal - mondta.

Idén összességében 58 programmal várták a művészetkedvelő közönséget, ebből 35 előadás volt a Miskolci Nemzeti Színház játszóhelyein, 23 pedig külső helyszíneken. Az előzetes számítások szerint ezekre mintegy 20 ezer néző volt kíváncsi. A fesztivált 200 kiegészítő rendezvény is kísérte, amelyeknek körülbelül 150 ezer vendége volt.

MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok