2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Bolyki Brothers énekegyüttes Sanghajban

2008. augusztus 28.
Sanghajban koncertezik a már világszerte ismert magyar Bolyki Brothers capella show: csütörtökön a Csingsan (Jingshan) kerületben, szombaton pedig a két Magyarországnyi város központi koncerttermében.
Az együttes a Nemzetközi Művészeti Fesztivál meghívására érkezett Sanghajba, és az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával vesz részt a fesztiválon - tájékoztatta az MTI-t Hajba Judit kulturális szakdiplomata Sanghajból.

A Bolyki fivérek honlapjukon megírták, hogy a koncertre két kínai dallal is készültek, hallás után tanulták meg.

A négy hivatásos muzsikus produkciója nemcsak azért egyedülálló, mert testvérek, hanem mert a dzsesszben és a komolyzenében is jelentős eredményeket értek el.

A fivérek - Bolyki András bariton, György tenor, László basszus és Balázs kontratenor - több mint 20 éve énekelnek együtt, otthon vannak a dzsessz, a pop, a gospel és a komolyzene világában egyaránt. Koncertjeiken csak a hangjukkal dolgoznak, capellaként, kísérő hangszert nem használnak, holott mindegyikük hangszeres zenéből diplomázott, így hegedűn, csellón vagy klarinéton is játszik.

Szerepeltek együtt az Erkel Ferenc Kamarazenekarral, a Budapesti Fesztiválzenekarral, dolgoztak Al Di Meola gitárművésszel, a Benkó Dixieland Banddal, Dés László szaxofon- és Illényi Katica hegedűművésszel. Musicaljük, a Dr. Bubó a Budapesti Sportarénában és vidéken is nagy sikert hozott.

A sanghaji kulturális információs honlapon kiemelik a Bolyki fivérekről, hogy az instrumentumok hangzását is emberi hangon szólaltatják meg, virtuóz szólókkal, így imitálják a trombitát, a gitárt és más hangszert. Koncertjük különleges élményt jelent - olvasható a culture.sh.cn című portálon.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok