2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A csecsemőket várja Tallinnban a Kolibri Színház

2008. május 30.
Június 2-8. között zajlik Tallinnban az Óvárosi Napok rendezvénysorozat. Hagyományosan ez az az esemény, amellyel az észt főváros a nyári műsorokat elindítja.
Már második éve ehhez a programhoz csatlakozik a TallinnTreff Színházi Fesztivál, amely idén rendkívüli produkciókat mutat be: a legkisebbeket, a csecsemőket várják a színházba. A fesztivál résztvevői olasz, spanyol, norvég, német, finn és észt társulatok, Magyarországot a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház képviseli.

A magyar előadás címe: TODA - a csoda gyereknyelven

A bábműfaj egyik ősi-modern, gyerekszobákból ismerős irányzata kel életre a játék során. A színes építőkockákra emlékeztető puha elemek összeforrnak-szétválnak, új és új alakot vesznek fel, s az átváltozások során az intenzív színészi játék életre kelti a sok ismerős formát. A történéseket magyar népdalok dallamai és improvizált zenekíséret teszik még izgalmasabbá. A társulat a darabot három alkalommal adja elő.

A Treff Fesztivál idejében megkezdte a felkészülést 2011-re, amikor Tallinn lesz Európa kulturális fővárosa. Idén a legkisebbeket várják, jövőre a gyermek- és ifjúsági korú közönségnek szerveznek előadásokat, míg 2010-ben a felnőttekhez szeretnének szólni. 2011-ben a fesztivál már egy hónapig tart: egy hét a kicsiknek, a második a nagyobbaknak, egy a tizenéveseknek és a negyedik héten a felnőtteknek; és nem csak színházi előadást kínálnak, hanem zenés, táncos, filmes és irodalmi produkciókat is.

Az Óvárosi Napok és a Treff Színházi Fesztivál partnere a Tallinni Magyar Intézet.

További részletek:
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok