2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Feketeország Belgiumban

2008. február 1.
A Krétakör Színház a Feketeország című darabjával mutatkozik be a belga közönségnek a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet szervezésében.
A Namuri Királyi Színházban kezdte meg belgiumi vendégszereplését a héten a Krétakör Színház. A Feketeország című darab az Europalia fesztivál keretében kerül bemutatásra. A turné következő állomása a brüsszeli KVS-Bol, a Flamand Királyi Színház 500 nézőt befogadó nagyterme, mely a belgiumi színházi élet egyik legrangosabb helyszíne. A vallon és a brüsszeli helyszínt Flandria követi majd, Tournhout-ban lépnek fel a Krétakör színészei.

A Shilling Árpád nevével fémjelzett társulat darabja, kikarikírozva bár, de túlmutat a magyarországi társadalmi helyzeten és az egész emberiség általános problémáit boncolgatja. A színpadon elhelyezett kivetítőn, sms-ek formájában megdöbbentő statisztikai adatok szolgáltatják az alapot a jelenetekhez. Fekete humorba ágyazva szembesül a néző a drámai adatokkal. A néhol sokkoló jelenetekkel tűzdelt előadást, magától értetődően és sikerrel fogadta a namuri közönség.

A Krétakör Színház Europalia Fesztiválos szereplését a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet szervezte, az Oktatási és Kulturális Minisztérium valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok