2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István brüsszeli felszólalása

2008. február 14.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter február 14-én Brüsszelbe utazott, ahol először az Oktatási, Ifjúsági és Kulturális Tanács ülésén vett részt.
A magyar szaktárca vezetője felszólalásában üdvözölte az Európai Tanács számára benyújtott kulcsüzeneteket, amelyeket a brüsszeli ülés résztvevői a 2010-ig tartó lisszaboni folyamattal kapcsolatban fogalmaznak meg a márciusi kormányfői találkozóhoz.

Hiller István hangsúlyozta az egész életen át tartó tanulás fontosságát, az állam szerepét a jogi és szakmai keretfeltételek megteremtésében, és a gazdasággal, a munka világával való partnerség ösztönzésében. "Az esélyegyenlőség és a méltányos oktatás olyan prioritások, amelyek érvényesítésére minden oktatáspolitikusnak törekednie kell" - mondta a brüsszeli tanácskozáson Hiller István, és kiemelte még az oktatás, a kultúra, az innováció összekapcsolását is.

Hiller István február 15-én, pénteken, az európai uniós miniszteri konferencián vesz részt, amelynek témája a "többnyelvűség előmozdítása, az európai nyelvi sokféleség lehetőségeinek kihasználása". A tanácskozás időszerűségét adja az is, hogy 2008 a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Éve. Ennek jelmondata: "Együtt a sokféleségben".
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok