2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Idén is Nyári Egyetem a Balassi Intézetben

2008. július 22.
A Balassi Intézet és a Kodolányi János Főiskola immár negyedik alakalommal rendezi meg július 21. és augusztus 15. között a Nyári Egyetemét. Az egyre népszerűbb magyar nyelvi képzésre az Európai országok mellett Egyiptomból, Japánból, Izlandról, Vietnamból is érkeztek hallgatók.

A résztvevők kezdő, középhaladó és haladó szinten tanulhatják a magyar nyelvet. Emellett előadások és tanulmányi kirándulások során ismerkedhetnek meg a magyar kultúrával. A Balassi Intézet tankönyveket és segédanyagokat biztosít a hallgatók számára, tanáraik pedig változatos gyakorlási módszerekkel, ötletes és színes feladatok, képanyag, videó- és hanganyag, valamint szituációs, társas- és egyéb játékok alkalmazásával teszik élvezetesebbé az órákat.


A magyar nyelvi képzést hungarológiai előadások egészítik ki. A résztvevők előadásokat hallgathatnak Magyarország történelméről, zene- és képzőművészetéről, sajátos helyzetéről Kelet-közép Európában. Természetesen megismerkedhetnek a magyar gasztronómiával és borkultúrával is. A hungarológiai program szerves részeként múzeumokban, fesztiválokon és tanulmányi kirándulásokon szerezhetnek maradandó élményeket az előadások témájául szolgáló magyar kultúráról.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok