2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Jövő héten hirdetik ki a GE regionális ösztöndíjprogram győzteseit

2008. február 22.
2008. február 28-án rendezik meg a General Electric (GE) regionális felsőoktatási ösztöndíjprogramjának díjátadóját. Az ösztöndíj tizetöt nyertese három éven keresztül évente ezer euro ösztöndíjat kap.
Ünnepélyes díjátadón hirdetik ki a hatodik alkalommal meghirdetett, 2007-es GE Foundation Scholar-Leaders nevű regionális felsőoktatási ösztöndíjprogram pályázatának nyerteseit 2008. február 28-án Budapesten, a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban.

Az ösztöndíjat elnyerő, kiemelkedő tanulmányi eredményeket felmutató diákoknak a program részeként önkéntes munkát is kell végezniük, amellyel hozzájárulhatnak saját iskolájuk, illetve városuk fejlődéséhez. Emellett valamilyen közösségi tevékenységben is részt kell venniük, az egyetemtől függetlenül.

A GE Foundation Scholar-Leaders ösztöndíj tizenöt nyertese három éven keresztül évi 1000 eurós ösztöndíjat kap. Ezen felül a diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy nyáron részt vegyenek egy nemzetközi vezetői készségfejlesztő szemináriumon. A "shadow day" (árnyék nap) keretében pedig egy teljes napon át "árnyékként" követhetik és figyelemmel kísérhetik egy GE vezető napi munkáját.

A nyertesek nevét Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára hirdeti ki. A díjátadón rajta kívül beszédet mond April H. Foley nagykövet asszony és Bienerth Gusztáv, az AmCham elnöke is.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok