2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kass János Londonban

2008. március 28.
A brit fővárosban is nagy népszerűségnek örvendő grafikus művész képeiből, a budapesti Koller Galéria közreműködésével nyílt kiállítás március 27-én a Covent Garden szívében.
A különleges alkalom rengeteg érdeklődőt vonzott. A több száz vendég kiváló magyar borok mellett tekinthette meg a művész leghíresebb alkotásait: a Kékszakállú Herceg Vára sorozatot, a Psalmus Hungaricus és az angol vonatkozású Hamlet illusztrációit, valamint Madách: Ember Tragédiája sorozatát. A tárlat különlegessége, hogy a művész eredeti Szt. Ferenc tusrajza is szerepel a válogatásban.

A megnyitón Takács Ildikó, a londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója és Sárközi Mátyás mondott beszédet. A neves újságíró, a művész közeli barátjaként megragadta az alkalmat, hogy pár szóval bemutassa Kass János gazdag és világhíres életpályáját.
Ezt követően Deák Márta hegedűművész, Pauk György, friss Bartók-Pásztory díjas mester tanítványa Bartók Béla Szóló szonátájából adott elő részleteket.

Sárközi Mátyás, Takács Ildikó, Czakó Borbála, Koester Dániel es Pauk György
Sárközi Mátyás, Takács Ildikó, Czakó Borbála, Koester Dániel es Pauk György

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Czakó Borbála, a Magyar Köztársaság londoni nagykövete, valamint Sir John Birch, Anglia volt magyarországi nagykövete.

Kass János alkotásai 2008. április 17-ig tekinthető meg londoni Magyar Kulturális Központban.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok