2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kelemen Barnabás koncertje a brüsszeli magyar intézetben

2008. január 22.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából 2008. január 21-én nagy sikerű koncertet adott a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben Kelemen Barnabás hegedű- és Severin von Eckardstein zongoraművész.
A koncert, melyet a BMKI a brüsszeli Goethe Intézettel közösen szervezett "A kultúrák közötti párbeszéd európai éve" jegyében került megrendezésre.

Severin von Eckardstein 2002-ben első díjat kapott az igen rangosnak számító "Concours Reine Elisabeth" brüsszeli zongoraversenyen, míg Kelemen Barnabás hegedűművész - számos egyéb rangos díj birtokosa - 2001-ben a 3. helyezettnek járó díjat vehette át ugyanezen a hegedűversenyen.

Kelemen Barnabás hivatalosan is képviseli Magyarországot 2008-ban az Európai Unió által kezdeményezett "Kulturák közötti párbeszéd éve" nemzetközi eseménysorozaton, mint az uniós programsorozat magyarországi rendezvényének nagykövete. A BMKI munkatársának adott interjúban elmondta, mennyire fontos számára ez a küldetés, valamint kiemelte azt is, hogy milyen nagyszerű, hogy éppen az Uniós fővárosban egy német zongoraművésszel adott közös koncerttel kezdhette megbízatását. A brüsszeli koncertet követően a két művész hollandiai koncertkörúton folytatja a szereplést, Rotterdam, Amszterdam, Nijmegen és Arnheim követik egymást. A Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben elhangzott koncertet számos európai diplomata, valamint a brüsszeli zenei élet néhány jeles képviselője is megtisztelte jelenlétével.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok