2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kicsiny Balázs két kiállítása Tallinnban

2008. május 21.
Május 22-én nyílik Kicsiny Balázs kiállítása a tallinni Műcsarnokban. A művész 2005-ben az 51. Velencei Biennálé magyar pavilonjának kiállítója volt, az észt fővárosba a Winterreise című/, Velencében is bemutatott alkotását hozta.
A mű témája a tájékozódás, a hely-meghatározás, az irány és ellenirány metaforája, a tér bejárhatóságának paradoxona. Arra a helyzetre hívja fel a figyelmet, amikor egy nagyobb közösségnek alapvető változások közepette kell szembenéznie múlttal és jövővel. Megkérdőjeleződnek az irányok - helyes és helytelen, jó és rossz -, mindazok az alapértékek, melyek a tájékozódással kapcsolatos fogalomrendszerek szerint kétségbevonhatatlannak tűntek. Azt a helyzetet jeleníti meg, amikor az abszolútnak hitt, valójában relatív koordináta-rendszerből kilépve elvész a tájékozódási készség, az ön-tudat biztonsága. A cím Schubert dalciklusára utal (Téli utazás), melynek első verssora szerint "Idegenként érkeztem, s idegenként távozom."

A Tallinni Magyar Intézetben ugyancsak május 22-től látható Kicsiny Balázs és Marko Mäetamm közös tárlata. Marko Mäetamm az egyik legismertebb észt képzőművész, akinek munkáit már a budapesti közönség is többször láthatta.

További információk:
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok