2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kitüntetés Keresztury Tibornak

2008. október 13.
A németországi Baden-Württemberg tartomány egyik legfontosabb kulturális centrumának számító, Fellbach város kulturális-politikai nagydíját az idén Keresztury Tibor, a Stuttgarti Magyar Kulturális és Tájékoztatási Központ igazgatója kapta.
Keresztury TiborAz európai népek kölcsönös megértéséért, a nemzetközi együttműködések elősegítéséért a város képviselőtestülete által megítélt Európai Üstökös-díjat 2008. október 12-én ünnepélyes keretek közt Christoph Palm, a város főpolgármestere adta át. A városvezető laudációjában hangsúlyozta, hogy Keresztury Tibor nagy ambíciókkal, határozott célokkal, új, izgalmas kezdeményezésekkel vette át a stuttgarti hivatalát 2006 márciusában. Az eltelt idő látványosan igazolta elképzeléseit: a Magyar Intézet felkerült Baden-Württemberg kulturális térképére, s legjobb hagyományait megőrizve eleven, élettel teli, rangos kulturális hellyé, a két ország közti kulturális diplomácia megkerülhetetlen, rangos, a meglevő kapcsolatokat ápoló és újakat teremtő intézményévé és - ami nagyon fontos - megbízható együttműködő partnerré változott.

A Stuttgarti Magyar Intézet és Fellbach város intenzív együttműködésének újabb szakaszát többek között olyan közös rendezvények fémjelzik, mint a 2006. október 23-i központi nemzeti ünnep Konrád György ünnepi beszédével, a Trio Lignum koncertjével és Kardos Sándor Hórusz Archívumának bemutatásával. November 5-én nyílik meg az a nagyszabású kulturális programsorozat, ami Felbachban (Pécs testvérvárosában) előkészíti és felvezeti az Európa Kulturális Fővárosa projektet.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok