2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kulturális fesztiválsorozattal ünnepli alapításának 30. évfordulóját a delhi magyar intézet

2008. október 14.
Negyven eseményt magába foglaló, öt indiai nagyvárost érintő magyar kulturális fesztiválsorozat vette kezdetét október 12-én Indiában. A "Fókuszban a Delhi Magyar Intézet 30 éve" című rendezvénysorozat folytatása az idén január-februárban rendkívül nagy sikert aratott "Magyar Masala" indiai rendezvényeinek. Az október-november folyamán Keralában, Pandzsábban és Újdelhiben rendezendő programokkal a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ megalapításának 30. évfordulóját ünnepli.
HICC 30 Years Logo

Az újabb Magyar Fókusz első rendezvénye a Kochiban, Szabó István Rokonok című filmjével induló Magyar Filmfesztivál volt, amelyet Sebastian Paul parlamenti képviselő nyitott meg a Savita Filmszínházban. A filmfesztivál programjában hat magyar film szerepel. Az elkövetkező hetekben hasonló magyar filmbemutatókat láthat Trivandrum, Thrissur és Chandigarh közönsége is.

A Magyar Fókusz legrangosabb eseményei közé tartozik a Magyar Állami Népi Együttes indiai turnéja, amely négy várost, Trivandrumot, Thrissurt, Chandigarh-t és Újdelhit érinti. Október 19-én Delhiben kapcsolódik be a fesztivál programjába a szintén Indiában turnézó Parno Graszt roma folkegyüttes.

A fesztivál képzőművészeti kínálata keretében Bortnyik Sándor és Bálint Endre grafikái lesznek láthatók. További kiállítások mutatják be az Indiába eljutott magyar kutatókat és utazókat, a magyarországi világörökség-helyszíneket, és külön kiállítás idézi majd fel a magyar intézet harminc évét is. Indiai felolvasó körútra indul Háy János író, neki egy hindi nyelvre fordított kötetét is bemutatják a magyar intézetben. Irodalmi est keretében ismerkedhet meg az indiai közönség Krasznahorkai László írói művészetével is.

A fesztiválsorozatot november 21-22-én a magyar-indiai kulturális kapcsolatok témájában rendezendő tudományos szimpózium zárja, rangos magyar és indiai tudósok részvételével.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok