2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Laurence Roman a londoni Magyar Kulturális Központban

2008. február 12.
A magyar származású brit zeneszerző neve már ismert a londoni Magyar Kulturális Központ törzsközönsége számára, hiszen nem első alkalommal mutatkozott be a Covent Garden szívében.
A magyar gyökerekkel rendelkező, de már a szigetországban született zeneszerző műveit bemutató hangversenyen Atsushi Tamura (zongora) és Neil Valentine (brácsa) lépett fel.

Repertoárjukban Roman Bartók és Kodály által inspirált remekeit adták elő az intézet kamaratermében. A koncertet a közönség hosszú percekig tartó tapsvihara zárta.

Laurence Roman azonban nem kötelezte el magát a klasszikusok mellett. 1988 és 1994 között ugyanis Andrew Lloyd Webber mellett dolgozott, és olyan darabok zenei előkészítésében vett részt mint a Macskák, vagy az Operaház Fantomja.

Atsushi Tamura, Laurence Roman, dr. Takács Ildikó, az intézet igazgatója és Neil Valentine
Atsushi Tamura, Laurence Roman, dr. Takács Ildikó, az intézet igazgatója és Neil Valentine

Laurence Roman alkotásait Európa-szerte bemutatták, és a legnagyobb lemezcégek népszerűsítik alkotásait. A kortárs zeneszerző jelenleg Írországban az Ulster-i egyetem zeneszerzés tanszékén tanít, és a londoni Magyar Kulturális Központtal a kortárs komolyzene területén hosszú távú együttműködést tervez.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok