2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Londonban a DadaBloomsDay fesztivál

2008. június 17.
Idén London adott otthont a DadaBloomsDay fesztiválnak, amelyet - utalásul James Joyce Ulysses című regényére - 15 éve minden június 16-án megrendeznek.
Magyarországról Szkárosi Endre költő és a Tudósok együttes lépett föl a fesztiválon a londoni Magyar Kulturális Központ támogatásával. A rendezvénysorozatot 15 éve egy szombathelyi avantgárd művészeti csoport indította útjára június 16-án, azon a napon, amelyen az Ulysses játszódik. Követve a regény főhősének, a szombathelyi Leopold Bloomnak, azaz Virág Lipótnak az útját Budapest, Bécs, Milánó után London következett, hogy jövőre Dublinban fejezze be utazását.

Szkárosi Endre irodalmi indíttatású performanszot adott elő. A poéta hangköltészeti munkássága jól ismert a világban, rendszeresen részt vesz nemzetközi fesztiválokon.

A másik magyar fellépő a Tudósok együttes volt, amely a dzsessz, a punk, a kísérleti zene és a költészet határmezsgyéjén alkotott jelentőset. Eddig csak Angliában három sikeres turnéjuk volt.

Az idei fesztivál angol társszerzőkkel is kiegészült, Zolan Quobble költő és a Foul Geese avantgárd költészeti-zenei együttes mutatkozott be.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok