2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Londoni Építészeti Fesztivál - idén a Magyar Kulturális Központ is bekapcsolódott

2008. július 8.
Idén a brit fővárosban található Magyar Kulturális Központ is bekapcsolódott a Londoni Építészeti Fesztivál rendezvényeibe: Magyarországot Somlai-Fischer Szabolcs és társai Scattered House című építészeti kísérlete képviselte a programsorozatban.
A tájékoztatás szerint a Londoni Építészeti Fesztivál kezdeményezésére indított Nemzetek Projektje keretében a hétvégén nyitva állt a londoni Magyar Kulturális Központ az építészet szerelmesei előtt. Somlai-Fischer Szabolcs, Usman Haque és Bengt Sjölén projektvezetők segítségével a látogatók magukkal hozott vagy a csapat által felkínált játékokkal és egyéb szerkentyűkkel járulhattak hozzá a Scattered House felépítéséhez.

A június 20. és július 20. között zajló londoni fesztivál keretében megrendezett magyar programot egy izgalmas "szétkapkodó parti" zárta, melynek keretében a látogatók magukkal vihették a kiállítás darabjait.

Júliusban azonban nemcsak a magyar építészet mutatkozott be a szigetország fővárosában: sikeres tavalyi debütálását követően múlt pénteken Székely Bálint hegedűművész ismét fellépett Mariko Kondo zongoraművésszel a londoni Wigmore Hallban, ahol Vitali, Mozart, Brahms, Bartók és César Franck műveit játszották.

Július 19-én pedig a Palya Bea Kvintett ad koncertet a londoni Royal Opera House-ban. A királyi operaház Voices Accross The World című programja keretében minden évben különleges előadókat mutat be a világ minden tájáról a londoni nagyközönségnek. Idén első alkalommal szerepel magyar meghívott a Fiona Talkington kurátor által összeállított nemzetközi programban.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok