2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ma kezdődik a külföldi magyar kulturális intézetek vezetőinek éves értekezlete

2008. július 7.
Ma kezdődik a külföldi magyar kulturális intézetek vezetőinek éves értekezlete Budapesten, a Balassi Intézetben, ahol Hiller István oktatási és kulturális miniszter bejelenti, hogy szeptembertől kik lesznek a bukaresti, a helsinki, a moszkvai és a szófiai intézetek igazgatói.
A négy külföldi magyar kulturális intézet igazgatói posztjára májusban írt ki pályázatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM), mivel a jelenlegi vezetők kinevezése lejár.

Hiller István tárcavezető az értekezleten előadást tart a kulturális szakdiplomácia új feladatairól. A kétnapos tanácskozáson Bogyay Katalin, az OKM nemzetközi szakállamtitkára a kultúrák közötti párbeszéd európai évéről, Schneider Márta kulturális szakállamtitkár pedig a magyar kulturális intézményrendszer szabályozásáról beszél.

Az eseményen szó lesz egyebek mellett a kortárs előadóművészeti alkotások nemzetközi forgalmazásának elősegítéséről, de bemutatják a Haydn Év programtervezetét is. Harsányi László, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) elnöke a szervezet aktuális pályázati lehetőségeiről, míg Orsós László Jakab, a New York-i Magyar Kulturális Központ igazgatója a New York-i Évad programjairól tájékoztat.

MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok