2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar diplomás horvát zongoraművész koncertje Brüsszelben

2008. május 28.
Horvát-magyar együttműködés keretében ad koncertet Brüsszelben Danijel Detoni 25 éves horvát pianista a Magyar Kulturális Intézetben június 4-én, szerdán.
Danijel Detoni programján szerepel Claude Debussy Pour le piano, Ligeti György Musica ricercata, 3 darab Robert Schumann Fantasienstücke című sorozatából és az apa, Dubravko Detoni szerzeménye, a Kilenc jelenet Danijel álmából című.

A koncert a horvát EU-misszió és a magyar intézet közös szervezésében jött létre - mondta el az MTI-nek Reményi Krisztina, a brüsszeli magyar intézet művészeti referense.

Danijel Detoni Zágrábban született, 13 éves korában vették fel a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem különleges tehetségek csoportjába Baranyay László és Esztó Zsuzsa növendékeként. 2006-ban szerzett diplomát Baranyay László és Kecskés Balázs irányításával. Az Erasmus-program keretében egy évig tanult a párizsi Conservatoire-ban Itamar Golan zongora- és Francois Salque gordonkaművész tanítványként. Az izraeli Tel-Haiban részt vett a Nyári Zeneakadémia programján, amelyet Pnina Salzman, a zongora izraeli nagyasszonya vezett, de tanárai között volt Emanuel Krasovsky és Matti Raekallio zongoraművész is.

Danijel Detoni Izraelben 2006-ban megkapta az Isman Alapítvány előadói díját Ligeti György zenéjének kiváló tolmácsolásáért. Budapesten 2003-ban a Weiner Leó kamarazenei versenyen első díjat nyert. Szólistaként szerepelt horvát, szlovén, szerb, osztrák, cseh, lengyel, francia zenekarokkal, a Pekingi Filharmonikusokkal, s rádiók és televíziók készítettek vele fölvételt.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok