2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar hegedűművész az Ifjú Prága zenei fesztiválon

2008. szeptember 8.
Ismét szerepel fiatal magyar vendégművész az Ifjú Prága nemzetközi fesztivál XVII. évadján a korábbi évekhez hasonlóan - közölte az MTI-vel a Prágai Magyar Kulturális Központ.
Nyári László, az 1989-es születésű hegedűművész csütörtökön Mozart Esz-dúr Sinfonia Concertante hegedűre, brácsára és zenekarra című versenyművének szólóhegedűse volt a Cseh Nemzeti Bank prágai székhelyének Kongresszusi Központjában, szeptember 7-én, vasárnap pedig Litomysl város Várszínházában Bach és Paganini szólóműveit játssza.

Nyári 1994-2000 között Szászné Réger Juditnál tanult hegedülni, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémiára, a különleges tehetségek osztályába. Itt Kertész István és Szenthelyi Miklós professzor vezetése alatt végezte tanulmányait. Legkiemelkedőbb sikerei közé tartozik a lengyelországi G. P. Telemann nemzetközi versenyen szerzett 2. díj és a Koncz János Hegedűversenyen elnyert 1. helyezés.

Zenekarok tagjaként és szólistaként rendszeresen szerepel hazai és külföldi hangversenyeken.

Mint eddig éveken át, ismét a Prágai Magyar Kulturális Központ ad otthon a fesztiválközpontnak, és szolgál a próbák helyszínéül.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok