2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar Hullám Szozopolban

2008. július 24.
A szófiai Magyar Kulturális Intézet a tengerparti Szozopolban Magyar Hullám címmel magyar programsorozatot rendez 2008. július 30. és augusztus 10. között. A rendezvények fő helyszíne az Óvárosi Galéria, ezen kívül a szabadtéri színpadon és a városi művelődési házban lesznek események.
A fő rendezvény az a Vasarely-kiállítás (Csepei-gyűjtemény), amely a Bolgár Nemzeti Galéria után 2008-ban nagy sikerrel szerepelt Szkopjéban, Pristinában és Tiranában is. E kiállításhoz kapcsolódva nyílik meg a kortárs bolgár művészek Szín és Fény című tárlata és a magyar Sensaria Csoport alkotásainak bemutatója.

A művelődési házban látható Lugosi Lugo László Tükörképek című fotósorozata (30 emblematikus kárpát-medencei helyszín Ludwig Rohbock rajzain és Lugo mai felvételein), illetve Szabóky Zsolt régi magyar várakról készített kiállítása.
Július 30-31-én a szabadtéri színpadon Ágoston Béla együttese ad jazz- és népzenei hangversenyt.
Rosztiszlav Jovcsev professzor, Liszt és Bartók egyik legjobb bolgár interpretátora magyar zongoraestet tart.
A Magyar Hullám keretében sor kerül a közelmúltban megjelent Nyáresti delírium című magyar költői antológia, majd a várnai Ulászló Emlékmúzeumban a Nikápolytól Bécsig című kapcsolattörténeti tanulmánykötet bemutatójára, a Rubik Stúdió pedig versennyel záruló kocka-oktatást rendez.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok