Törley József 1882-ben jött haza Franciaországból pezsgőgyárat alapítani, elterjeszteni és megszerettetni a gyöngyöző társasági italt itthon is. A Törley Pezsgőgyár története napjainkig tartó sikertörténet. Alapja: hagyomány és minőség. Erről szólnak a kiállításon a színes reklámok, dokumentumok, soha fel nem bontott egykori pezsgős üvegek, poharak. Munkaeszközök, szakszerűen felrakott pezsgőmáglya, fotónagyítások idézik a hajdani budafoki pincészetet. Képeslapok pezsgővel kívánnak boldog újévet egy évszázad távlatából.
A szabadkai születésű Törley franciaországi tanulmányok után hazatérve Budafokon talált ideális helyet a pezsgőgyárhoz, amelyet francia szakemberek szereltek fel. Természetesen francia származású volt az önállósodásáig gyárvezetőként dolgozó Louis François is. Törley folyamatosan fejlesztet, több, a pezsgőgyártásban később általánossá vált újítás az ő nevéhez fűződik. Talán ezért sem véletlen, hogy csakhamar a "császári és királyi udvari szállító" címet viselte, illetve, hogy világszerte exportálta a mámorító, gyöngyöző italt. Nem túlzás azon állítás, hogy Törley József kora egyik legkiemelkedőbb "marketing guruja" volt, hiszen felismerte a marketing jelentőségét és ügyesen alkalmazta is azt. Az ötletes, művészien megrajzolt plakátok, a logóval ellátott számolócédulák és menükártyák ma már természetesnek tűnnek, Törley korában azonban újításnak számítottak. Híres pezsgő márkája volt a Talizmán, amit már 1885-ben is reklámozott, majd a Casino pezsgő. Később több jól hangzó pezsgő-márkanevet vezetett be a piacra. Elérte azt, hogy a magyar pezsgő egyet jelent a Törley pezsgővel.
Ma már kevesen tudják, hogy a társadalmi felelősségvállalás - mai divatos szóval CSR (Corporate Social Responsibility) -, tekintetében is élen járt: a szegényeknek rendszeresen adakozott, dolgozói számára lakásokat építetett, valamint sok szegény, de tehetséges gyermek számára alapítványa nyitotta meg a tanulás felé vezető utat. Nemzetközi eseményeire különös gonddal készült, hogy vendégei a magyar konyha jó hírét vigyék szerte a világba. Maga is szerepet játszott egy fejlettebb étkezési kultúra megteremtésében a polgárosodó Magyarországon. A két világháború közötti világban óriási kultusza volt a minőségi pezsgők fogyasztásának, a "pezsgő" társadalmi élet az üzletre is jó hatással volt. A háború utáni államosítás a pezsgőgyárat is elérte. Azonban a rendszerváltoztatás után ismét - a minőség és az innováció eredményeként - piacvezetőként uralja a magyar pezsgőpiacot.
A Törley pezsgő Észtországban a legkelendőbb magyar termék. Ebben az esztendőben a gyártó és az importőr tervei szerint elérik a másfél millió eladott palackot.
A magyar ipartörténeti kiállítás november 6-tól a jövő év januárjáig látható az észt fővárosban.
A kiállítás a múzeum honlapján: