2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Magyar Költészet Napja Alekszandrovban

2008. április 14.
Költészet napi megemlékezést rendeztek április 12-án Alekszandrovszkban a helyi Cvetajeva Múzeum Zenei termében. A Cvetajeva Múzeum visszatérő helyszíne a magyar kulturális rendezvényeknek, ahol a Moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ rendszeresen szervezi irodalmi, zenei programjait a házigazda, Lev Kivovics Gotgelf segítségével.
A Magyar Költészet Napja alkalmából szervezett megemlékezésen, amelyet Faragó András, a Moszkvai Kulturális Központ igazgatóhelyettese nyitott meg, József Attila verseit ismerhette meg a közönség a Kulturális Központban működő, Jevgenyij Grunyin vezette kísérleti színházi műhely hallgatóinak előadásában.

A Mama, a Reménytelenül és Az Isten itt állt a hátam mögött című költeményeket a közönség magyarul is meghallgathatta, így a Mama oroszul és magyarul párhuzamosan elhangzott előadása különösen nagy sikert aratott.

Az irodalmi rendezvényt koncert követte, ahol többek között J. S. Bach, Debussy és Brahms műveiből hangzottak el részletek.

Április 17-én a moszkvai Rudomino Idegennyelvi Könyvtár szoborparkjában lévő József Attila-emlékmű koszorúzásával zárul "a magyar költészet ünnepe" tavaszi rendezvénysorozata.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok