2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar kulturális fesztivál kezdődik Skóciában

2008. október 3.
Magyarország kultúráját mutatja be a H'Art Fesztivál Skóciában, a programsorozatot pénteken nyitja meg Hiller István kulturális és oktatási miniszter.
A kéthónapos fesztivált a Londoni Magyar Kulturális Központ a Glasgow-i Egyetem Kelet-Európai Tanulmányi Központjával, a Skót Királyi Akadémiával és a Collins Galériával közösen szervezte meg.

Az eseménysorozat november végéig tart.

A londoni magyar intézet arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a magyar kulturális programok Glasgow-ban és Edinburgh-ban zajlanak.

A Collins Galériában péntektől bemutatják az 1933-ban mérnök férjével Angliába emigrált Márkus Lili kerámiaművész alkotásait, és megismerkedhet a skót közönség Kozma Lajos (1884-1948) Kossuth-díjas építész, iparművész és grafikus lakóház terveivel, bútoraival, rajzaival és elkészült épületeivel fotókon. Ez a program lesz egyben a skóciai fesztivál nyitóeseménye.

Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész csakúgy, mint Kelemen Barnabás hegedűművész és felesége, Kokas Katalin csellóművész ad koncertet és tart mesterkurzust a Skót Királyi Zeneakadémián.

Dés László zenész dzsessz kvintettjével lép fel, Bognár Szilvia, Herczku Ági és Szalóki Ági Szájról szájra címmel ad hangversenyt.

Bemutatkozik a magyar film is Skóciában: levetítik a Szabadság, szerelem, az Iszka utazás, a Fehér tenyér és az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című alkotásokat.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok