2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar-litván fotóművész kiállítása Delhiben

2008. szeptember 24.
Nagy szakmai elismerést és sajtóvisszhangot kapott Delhiben Normantas Paulius Magyarországon élő litván fotóművész kiállítása, amelyet a Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ az India International Centre kiállítótermében rendezett meg. A jeles, sok magyar és litván díjjal kitüntetett művész ezúttal India buddhisták lakta területein - Szikkimben, Ladákhban és Nyugat-Bengálban - készített portréit állította ki.

"Megdöbbentő portrék, ikonikus buddhista képzelettel tarkított, szélfútta tájak" - írja a kiállításról a Time Out magazin kritikusa. A Pioneer c. napilap tegnap megjelent cikkében a kiállítás kapcsán a Buddhizmus nyugati művészekre gyakorolt hatását elemzi, és a kiállított fotók közül kiemeli a Dalai Láma 1991-ben készült portréját.

Normantas Pauliusnak ez a harmadik kiállítása Indiában. A művész 1991-ben látogatott először az ázsiai országba, ahová azóta rendszeresen visszatér. Elsősorban a Himalája és az ott élő emberek vonzzák. "Klasszikus művész vagyok ... nem használok digitális kamerát" - nyilatkozza Normantas az egyik indiai lapnak.

A művész a közeljövőben Szikkimről tervez megjelentetni egy fotóalbumot.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok