2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar-magyar kapcsolatok erősítése testvérvárosi szerződéssel

2008. május 10.
A Balassi Intézet oktatási és kulturális szakdiplomata hálózatának köszönhetően testvérvárosi szerződés jött létre a Szerb Köztársaságban lévő vajdasági Zenta Község Önkormányzata és a magyarországi Törökszentmiklós önkormányzata között.
A magyar-magyar kapcsolatok erősítése, a magyarság közös kincseinek feltárása, szakmai konferenciák, kiállítások, szervezése, tanulmányi versenyek, csereüdülések, a gazdasági élet szereplőinek együttműködését segítő pályázatok kidolgozása, felkutatása, megvalósítása és a térségben született kutatások eredményeinek megosztása is szerepelt abban a dokumentumban, amit május 10-én írt alá Juhász Attila, a vajdasági Zenta és Dr. Juhász Enikő, a Szolnok-megyei Törökszentmiklós polgármestere.

Az együttműködő partnerek kötelezettséget vállaltak arra, hogy a jövőben elősegítik, támogatják a különböző szervezetek közötti kapcsolatok kiépülését, amiben a civil szervezeteknek, gazdasági élet szereplőinek, a közoktatási és közművelődési intézményeknek, a települések kiemelkedő alkotóinak, tehetségeinek szerepvállalása stratégiai jelentőségű.

Az együttműködő partnerek delegációi minden évben közösen kidolgozzák a következő időszak - év - céljait, feladatait, s azok megvalósulását értékelik. Az elérendő célok megvalósulása érdekében munkatervet/programtervet és költségvetést dolgoznak ki.

Az ünnepélyes eseményen részt vett Dr. Lauter Éva, a Balassi Intézet főigazgatója és Szentgyörgyi Klára belgrádi oktatási és kulturális szakdiplomata.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok