2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar Mozdulatművészeti Társulat sikere Oroszországban

2008. május 13.
Idén először vett részt magyar társulat a II. Nemzetközi kortárstánc duettek fesztiválján, amely DIVERSION címmel 2008. április 27. és május 1. között került megrendezésre az oroszországi Kosztromában.
Magyar Mozdulatművészeti Társulat sikere Oroszországban

A fesztiválra Csehországból, Dél-Afrikából, Litvániából, Amerikából és Oroszországon belül Moszkvából, Szent-Pétervárról és Kostromából érkeztek a fellépők, Magyarországot a Magyar Mozdulatművészeti Társulat képviselte. A társulat a "Káin-Ábel" című produkcióval lépett fel, amelyet minden szempontból modellértékűnek tekintettek a szervezők, mind koreográfiáját és rendezését, mind előadásmódját 100%-osnak tartva - ahogy az a szakmai beszélgetésen elhangzott.

A fesztivál a kosztromai Osztrovszkij Drámai Színházában, az idén 200 éves gyönyörű épületben zajlott, mindhárom esten telt ház előtt. A Magyar Mozdulatművészeti Társulat előadása nemcsak a kritikusok és a szakmai résztvevők elismerését élvezte, hanem a közönség is vastapssal fogadta a produkciót. A fesztivál nemcsak a különböző nemzetek társulatai közti kapcsolat erősítését tűzte ki céljául, hanem a fellépők és a közönség közti párbeszéd is igen fontos szempont volt. Az előadások után minden nap szakmai beszélgetés volt a résztvevőkkel, orosz kritikusokkal és a nézőkkel.

A magyar kortárs tánc fesztiválon való részvétele nemcsak az oroszországi ismertségének erősítése szempontjából volt kulcsfontosságú, hanem többoldalú együttműködés elindítása szempontjából is. A Mozdulatművészeti Társulat oroszországi bemutatkozását a moszkvai Magyar Kulturális Központ koordinálta és támogatta.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok