2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"Meeting Innovation": magyar tudásközpontok Berlinben innovatív közegben

2008. április 18.
A berlini Magyar Nagykövetség Gazdasági és Kereskedelmi Osztálya a TéT attasé és a Collegium Hungaricum Berlin Gragger Intézetének közreműködésével április 21-én technológiai innovációs fórumot rendez a CHB Dorotheenstrasse-beli épületében.
Meeting Innovation

A rendezvény - amelyen magyar tudásközpontok mutatják be fejlesztéseiket a német szakmai érdeklődők és a szaksajtó számára - időszerűségét különösen aláhúzza az a törekvés, hogy a megalakuló Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) székhelyére Budapest is pályázik. A fórum résztvevői között találjuk a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítványt is, amely Magyarország-szerte számos tudásközpontot tart fent.

A prezentációkból és projektorientált megbeszélésekből álló találkozó célja a fejlett technológiát alkalmazó termékek és szolgáltatások arányának növelése a német-magyar gazdasági kapcsolatokban. A bemutatkozó Tudásközpontok olyan konkrét vállalati megbízások alapján végeznek kutatásokat, amelyek eredményeire piaci kereslet mutatkozik, és amelyek így technológiailag fejlett áruban és szolgáltatásban valósulnak meg.

Erdekessége ugyanakkor a fórumnak, hogy a fejlesztések olyan közegben mutatkoznak be, amelyek az innováció szélesebb értelmezésére is lehetőséget adnak. Így az információval, élettudománnyal, biotechnologiával, élelmiszerkutatással, közlekedésautomatizációval és a környezetvédelemmel foglalkozó tudásközpontok mellett a találkozó alkalmat ad a Kitchen Budapest innovációs labor - mérnök, művész, designer csapatának prezentációjára, valamint a CHB Ligeti Stúdiójának zenei innovációval foglalkozó Hangok csoportja fellépésére.

Helyszín:
Collegium Hungaricum Berlin
Dorotheenstrasse 12
10117 Berlin

Időpont:
2008. április 21.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok