2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Múzeumok Éjszakája Berlinben

2008. augusztus 28.
Az idei berlini Múzeumok Éjszakáján bemutatkozó Medien Fassaden Festival Berlin (Homlokzat-Média Fesztivál Berlin) egyik főszereplőjeként lesz jelen a Collegium Hungaricum Berlin. A CHB évek óta vesz részt kiegészítő programjaival a berlini Múzeumok Éjszakáján, de most kivételesen megtisztelő helyet kapott: a Média-Homlokzat Fesztivál egyik hivatalos helyszíneként az augusztus 30-i éjszaka rendezvényeinek egyik főszereplője lehet.
A MEDIEN FASSADEN FESTIVAL Berlin (Homlokzati-Média Fesztivál Berlin) egy nemzetközi konferenciával, művészeti workshoppal, kiállításokkal és a berlini várostér homlokzati médiafelületein megjelenő művészeti projektekkel (az ún. Urban Screening-el) egybekötött innovatív rendezvénysorozat. Egy olyan új kiállítási- és médiaformát jelenít meg, amely a digitális mozgóképnek az építészetbe és a városi térbe való integrálásával foglalkozik. Berlini művészek és médiadizájnerek vetítenek be előre kiválasztott berlini médiahomlokzatokat. Az Urban Screening első tesztvetítésére kerül tehát sor a Múzeumok Éjszakáján 5 jelentős berlini épület: az O2World stadion, a SAP cégépület, a schönbergi Gasometer műemlékhely, az újonnan kialakított RadialsystemV kulturális központ, valamint a berlini Collegium Hungaricum közreműködésével. Minden helyszínen legalább két médiaművész dolgozik majd a konkrét hely adottságainak megfelelő koncepcióval. A CHB-t nem kevesebb, mint nyolc csoport válaszotta ki.

A november 3-ig tartó rendezvény a városi terek médiális fejlődésének megismertetése mellett interaktív párbeszédet tervez a látogatókkal: vitára bocsájtja azt a kérdést, hogy milyen kockázatokat és lehetőségeket tartogat ez az új, nyilvános tereket és kivetített digitális képelemeket összeillesztő világtrend.

Lange Nacht der Museen és a tesztvetítés: 2008. augusztus 30., 18.00- 2.00

Medien Fassaden Festival Berlin: 2008. okt. 18 - nov. 3.


További információk:

(CHB)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok