2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nagy sikerrel szerepelt a Fehér tenyér Delhiben az EUNIC Filmfesztiválon

2008. szeptember 25.
Nagy tetszéssel fogadta tegnap Delhiben a Jamia Millia Egyetemen rendezett EUNIC Filmfesztivál közönsége Hajdú Szabolcs: Fehér tenyér című filmjét. A magyar filmet a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ nevezte be a fesztiválra.
Az EUNIC (Az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézetei) indiai tagozatát tavaly alakította meg az EU hét tagországának Indiában működő kulturális intézete, köztük a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ. Az EUNIC indiai tagozata azt a célt tűzte maga elé, hogy elősegítse az európai és az indiai kultúrák közötti párbeszédet, és hogy erősítse az EU tagállamainak közös kulturális megjelenését az ázsiai szubkontinensen.

Az első ízben megrendezett EUNIC Filmfesztivál programjában magyar, francia, német, olasz, osztrák, portugál és spanyol alkotások szerepelnek. A Fesztiválnak otthont adó Jamia Millia Egyetem Európai Tanulmányok Központja és Tömegkommunikációs Kutatóközpontja a rendezvény sikerén felbuzdulva elhatározta, hogy a jövőben is szívesen rendez vetítéseket európai filmekből. Az előzetes tárgyalásokon a DMTKK-t is felkérték arra, hogy bocsásson rendelkezésre egy magyar filmcsomagot. A tervezett magyar filmhéten Gaál Isván filmjeiből rendeznek retrospektív vetítéseket.

Az EUNIC indiai tagozatának következő közös programja decemberben lesz, amikor a többnyelvűség témakörében kerül sor konferenciára Delhiben - természetesen magyar részvétellel.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok