2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Nemzetközi Romanap alkalmából tartottak ünnepi megemlékezést a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben

2008. április 9.
Az est fókuszában a "Paradise Lost" című kiállítás-megnyitó állt. A kiállítás anyaga a 2007-es 52. Velencei Biennálé Roma Pavilonjának válogatása. A kiállítást, melyet André Wilkens, az Open Society Institut (OSI) brüsszeli irodájának igazgatója nyitott meg, két hónapon keresztül láthatja a közönség.

A megnyitón beszédet mondott Ion Gruia Bumbu, az ANR elnöke, Andrei Tarnea, a brüsszeli Román Információs Centrum igazgatója, Mohácsi Viktória ALDE-SZDSZ EP képviselő és Petőcz György, a BMKI igazgatója. Valamennyien hangsúlyozták a roma kérdés fontosságát.


Mohácsi Viktória képviselő bevezető beszédében köszönetét tolmácsolta Petőcz György igazgatónak és kiemelte, hogy az egész roma programsorozat nem jött volna létre a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet kezdeményezése nélkül. A beszédet követően a Mundi Romani című mitrovicai roma menekülttáborról készített dokumentumfilmet nézhette meg a közönség.

A jó hangulatú eseményen, ahol a Karaván Familia szolgáltatta a zenét, Magyarország brüsszeli nagykövete és több parlamenti képviselő is részt vett.

A programsorozatot, mely áprilistól júniusig tart az uniós fővárosban, az OSI támogatásával a BMKI és a Román Információs Centrum közösen szervezte.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok