2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ösztöndíjak Nagy-Britanniában - Bogyay Katalin két egyetemmel állapodott meg

2008. szeptember 12.
Két brit egyetemmel kötött együttműködési megállapodást és tárgyalásokat folytatott a British Council képviselőivel az elmúlt napokban Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára.
Bogyay Katalin kanadai és nagy-britanniai útjáról hazaérve az MTI-nek elmondta: az OKM és a University of Surrey közötti megállapodás eredményeképpen a Surrey Egyetem évente egy magyar doktori vendégösztöndíjas számára biztosít lehetőséget kutatási projekt kivitelezésére az intézmény angol tanszékén. A londoni UCL-lel kötendő megállapodás egy magyar posztdoktori vendégösztöndíjas számára ad lehetőséget kutatási projekt kivitelezésére az UCL Szláv és Kelet-Európai Tanulmányok Intézeténél. A programok 2009 szeptemberétől indulnak el.

A kanadai Edmontonban a szakállamtitkár részt vett az Alberta Egyetem Osztrák és Közép Európai Tanulmányok Wirth Intézetének 10 éves fennállásának ünnepségén az előző héten. Bogyay Katalin itt szándéknyilatkozatot írt alá az Oktatási és Kulturális Minisztérium és Alberta Tartományi Kormányának Felsőoktatási és Technológiai Minisztériuma között a magyar és kanadai felsőoktatási együttműködés érdekében. Útjának Montreali állomásán Bogyay Katalin tárgyalt az együttműködési lehetőségekről Linda Leith-tel, a Montreali Könyvfesztivál igazgatójával és Serge Losique-kal, a Montreali Filmfesztivál igazgatójával. A szakállamtitkár találkozott Yolande James-szel, a Québec-i emigrációs és kulturális közösségi ügyekért felelős miniszterrel, illetve montreali és ottawai oktatási és kulturális szakemberekkel, valamint a helyi magyarság képviselőivel.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok