2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pécs bemutatkozik Stuttgartban

2008. november 5.
A Stuttgarti Magyar Intézet Pécs 2010-es Európa Kulturális Fővárosa címét a magyar kultúra olyan, ritkán adódó esélyének és lehetőségének tartja, melynek kiaknázása az ország nemzetközi megítélését is pozitívan befolyásolhatja. Ennek érdekében november 5. és 20. között zajló sokszínű, igényes színvonalú rendezvénysorozatot szervez, amellyel Pécsre, mint az európai kulturális örökség és kortárs művészeti jelenlét egyik kitüntetett, fontos városára szeretnék ráirányítani a Baden-Württemberg-i közvélemény figyelmét.
Az intézet épülete mellett rangos külső helyszíneken zajló események a magyar kormány és a város képviselőinek jelenlétében átfogó képet adnak a tervekről, előkészületekről és azon pécsi műhelyek, alkotók munkájáról, amelyek és akik a város kulturális arculatát meghatározó módon alakítják. A múlt és a jelen, a hagyomány és a modernitás sajátos szimbiózisát, "pécsi modelljét" az Intézet a maga műfaji sokszínűségében, egy eleven, lüktető művészeti élettel bíró magyarországi város kulturális portréjának felvillantásával kívánja bemutatni.

A "Pécs 2010. Európa Kulturális Fővárosa" programsorozat ünnepélyes megnyitóját Fellbachban tartják, 2008. november 5-én 19 órakor.

Köszöntőt mond Christoph Palm, Fellbach városának főpolgármestere és Dietrich Birk, államtitkár /Ministerium für Wissenschaft, Forschung und Kunst Baden-Württemberg/

Ezt követően Csák Ferenc, Oktatási és Kulturális Minisztérium kultúráért felelős államtitkára "A kultúra változtató ereje: Pécs 2010 - egy magyar és európai projekt" címmel tart előadást.

Gonda Tibor, Pécs városának alpolgármestere a kulturális alapú városfejlesztésről beszél majd, végül Font Márta, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese, a Középkori és Koraújkori Történeti Tanszék vezetője "Sopianae - Quinqueecclesiae - Fünfkirchen - Pécs. Város a történelemben" című előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok