2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Sikeres volt az első Londoni Magyar Filmfesztivál

2008. július 2.
Négy napon át vetítettek nagy érdeklődés mellett magyar filmeket Londonban, az első Check The Gate nevű fesztiválon, a londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében.
A Curzon Mayfair moziban csütörtökön Takács Ildikó intézetigazgató nyitotta meg hagyományteremtő szándékkal a fesztivált, amelyen M. Tóth Géza Maestro és Antall Nimród Kontroll című alkotását vetítették. Ott volt a bemutatón Csányi Sándor, a film főszereplője és Pados Gyula operatőr.

Láthatta a brit közönség Goda Kriszta Csak szex és más semmi, Kocsis Ágnes Friss levegő, Pálfi István Hukkle, Bollók Csaba Iszka utazása, Gauder Áron Nyócker, valamint Fliegauf Benedek Dealer című filmjét. A fesztiválhoz kapcsolódva Korda Sándor korai filmjeinek plakátjaiból nyílt tárlat, a magyar intézetben filmes fórumot tartottak a brit és magyar szakemberek, Simonyi András, a Korda Stúdió elnöke pedig az etyeki, világszínvonalú, modern építményről beszélt.

Kevin Macdonald rendező elmondta, hogy a fesztivál fővédnökségét elsősorban magyar nagyapja, Pressburger Imre emlékére vállalta el. Annakidején ő is filmcsinálóként indult el a nagyvilágba.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok