2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Stuttgart sűrű éjszakája

2008. április 4.
A stuttgarti magyar intézet története legmozgalmasabb éjjelére készül ezen a hétvégén: az április 5.-én este 7 órától másnap hajnali kettőig tartó, évről évre megrendezett Lange Nacht der Museen (Múzeumok hosszú éjszakája) című rendezvénysorozaton egyszerre két fronton kínál gazdag programot.
A házban szervezett rendezvénysorozat mellett ugyanis az idén - a francia főkonzulátussal közösen - a magyar intézet kapott felkérést a stuttgarti főpályaudvaron zajló nagyszabású kulturális események megtervezésére és lebonyolítására. Az Európán átvezető Budapest-Párizs vasúti főútvonal - melynek központi állomása éppen Stuttgart - mentén szervezett magyar-francia kulturális megaprojektnek köszönhetően egyetlen éjszaka folyamán számtalan érdeklődőt tud a kortárs magyar művészet változatos kínálatával megszólítani. A tavalyi tapasztalatok alapján ugyanis a Hauptbahnhof kulturális menedzserei az idén is 20 000 fős közönségre azámítanak az éjszaka folyamán.


A két helyszínen zajló prógramokról részletesen:
1. A Múzeumok Hosszú Éjszakája a Magyar Kulturális Intézetben
Dátum: 2008. április 5. szombat, 19.00 - 02.00 óra
Helyszín: Magyar Kulturális Intézet

A földszinti galériában a 2008. április 3-án nyíló "Művésztalálkozások" című kiállítást tekinthetik meg, amely a Kunststiftung Baden-Württemberg valamint a "Budapest" galéria német és magyar ösztöndíjasainakmunkáit mutatja be.
A kiállító művészek: Lörincz Ágnes, Cseke Szilárd és Ilauszky Tamás.
A kiállítás 2008.05.13-ig tekinthető meg.

Szabó Ágnes Eszter vezetésével látogatóink maguk is részt vehetnek a "rec" (record&recycling - contorl your future) művészeti projektben. A workshop a partikultúra, az új design-trendek és a környezettudatos gondolkodásmód elemeit ötvözve képviseli a városi életforma közvetlen megnyilvánulását.

Az első emeleten Szolnoki József "hun volt, hun nem volt" című élő filminstallációját láthatják. Az installációt a Kaos Camping mutatja be. A művész arra a kérdésekre keresi a választ: Mi az a hun-vírus? Kik a hobbi-hunok és mit akarnak tőlünk? Kortárs politikai okkultuizmus Magyarországról.
Garantáltan eredeti magyar ételek és italok mellet a vendégek egész éjszaka magyar zenét hallgathatnak

Willkommen, Bienvenue, Üdvözöljük!
"Willkommen, Bienvenue, Üdvözöljük!"

A Múzeumok Hosszú Éjszakáján Párizs találkozik Budapesttel a Bahnhofsturmban, a Turmforum Stuttgart 21-ben.
Dátum: 2008. 04. 05. szombat, 19.00 - 02.00 óra
Helyszín: Bahnhofsturm Stuttgart

Az új európai fővonal, a Párizsból Budapestre vezető, 1500 km hosszú vasút keresztülszeli Baden-Württemberget. Stuttgart 21 és a Stuttgart-Ulm projekt központi része az új európai nagysebességű vasútnak. Nyugat és Kelet, Párizs és Budapest már a Múzeumok Hosszú éjszakáján egymásra talál. Az éjszakát magyar és francia zenészek, táncosok, beszédművészek, DJ-k és VJ-k változtatják nappallá. A francia hip-hoptól a magyar sanzonon, francia DJ-VJ akción és a többnyelvű performanszokon át a magyar és francia táncelőadásokig - a Bahnhofsforum mindkét ország részéről garantálja a változatos szórakozást.

1. szint (bejárati rész) (folyamatos)
A magyar Specko Jedno, a kiváló francia Boulez Republic Grand Ensemble DJ/VJ-együttes, valamint a nagyszerű nyolctagú - ugyancsak francia - Nouvel R. hip-hop-formáció előadása.

9. szint (folyamatos)
A 9. szint európai sokszínűséget kínál: itt lép fel zenészeivel és táncosaival Hód Adrienn együttese, továbbá Claude Horstmann az "NN" német-francia beszédperformansz-csoporttal. "10 perc" a strasbourgi Etienne Faneguzzi táncperformanszának a címe. Tíz percnyi felgyorsult életérzés.

Stéphane Le Mercier képzőművész "Einladung 18" című vetítése a Bahnhofsturm külső homlokzatán. A művész már évek óta gyűjti különféle intézmények és galériák meghívóit. Ezek képezik az alapját a német, francia és magyar nyelvű poémájának.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok