2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szalóki Ági fergeteges sikere Londonban

2008. január 18.
A magyar énekesnő teltházat vonzott Nagy Britanniában.
Szalóki Ági fergeteges koncertjével vette kezdetét a jazz esték sorozata a londoni Magyar Kulturális Központban. Noha a fiatal énekes generáció egyik legkiválóbb tehetsége nem a Péntek Esti Jazz sorozatban lépett fel, a britek a szerda estéjüket is szívesen töltötték az intézet koncerttermében, ahogy az érdeklődők számából tisztán kiderült. Az énekesnő ugyanis teltházat vonzott. A koncerttel egyébként a londoni Magyar Kulturális Központ Világzenei sorozatát is szeretné útjára indítani, hiszen Szalóki Ági legújabb repertoárjában Karády Katalin dalai kapták a főszerepet.

"A Hallgató című lemez után úgy éreztem, biztosan sokat kell még várnom, még rátalálok azokra a dalokra, amelyekhez új szerelemmel kötődhetek. Nem vártam sokáig, már rég itt motoszkált bennem: Karádyt szeretnék énekelni. Hét év után (eredetileg Kardos Dani és Vázsonyi Jancsi kísért) új zenekar kíséretében lépek színpadra a Karády dalokkal. Ezekkel - a Hallgatóhoz hasonlóan - igyekszem egy kicsi csendet, békét varázsolni. Élvezem a gyönyörŰ szövegeket, szebbnél-szebb melódiát, a nagyszerŰ táncos ritmusokat. Örülök, hogy ezen az esten Karády szellemében, dalaihoz méltó helyen énekelhetek szerelmeimről, szerelmeimhez, saját hangomon, szipka nélkül." - vallja a művésznő.

Szalóki Ági mostani fellépésén is megerősödött az a tény, hogy nem csak a hangja gyönyörű, hanem előadásmódja is teljesen szuverén. A művésznő, aki a hazai palettán egyedülállóan otthonosan mozog a népdalok és az improvizatív kortárs zene világában, eddig a Besh o droM, a Balázs Elemér Group, az Ökrös Együttes és a Makám lemezein, koncertjein volt hallható, játszott Szakcsi Lakatos Bélával, illetve elkészítette saját, gyerekeknek szóló Téli-nyári laboda című albumát.. Zenei tanulmányait 1985-ben kezdte, az élő népzenével pedig 18 éves korában kezdett el foglalkozni, addig archív felvételek énekeseit, muzsikusait és a profi táncházas előadókat hallgatta.

Londoni koncertjén Juhász Gábor, Lamm Dávid és Barcza Horváth József kíséretében varázsolta el a közönséget.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok