2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Színerő - léptékváltás előtt

2008. november 20.
A Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet a "Pécs 2010. Európa Kulturális Fővárosa" programsorozat idei utolsó rendezvényén november 20-án a dél-magyaroszági város egyik legfontosabb művészeti és intellektuális központját mutatja be a stuttgarti és Baden-Württembergi közönségnek.
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán 13 éve működő doktori (DLA) képzés, illetve Mesteriskola olyan kiemelkedően tehetséges, diplomával rendelkező fiatal művészek továbbképzésére nyújt lehetőséget, akik a DLA fokozat megszerzésével mint művésztanárok vehetnek részt a legmagasabb szintű művészetoktatásban. A pécsi mesterképzés erőssége, hogy kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati, szakmai műhelymunkára és az önálló művész-személyiség kialakulására. Ehhez minden támogatást megad a hallgatóknak, beleértve különleges technológiák és anyagok költségeit, külföldi és itthoni utazások, tanulmányok lehetőségét, szakmai és elméleti kurzusokat.

A Stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben most ilyen festő doktoranduszok mutatkoznak be egy csoportos kiállításon. A kiállító művészek:: Barabás Zsófi, Ernszt András, Hegyi Csaba, Nyilas Márta, Radák Eszter, Raffai Réka, Roters Katharina, Somody Péter, Losonczy István, Lukács József, Tari Eszter, Varga Tünde. A tárlatuk 2009. január 5-ig látható.

A megnyitó előtt Somody Péter, a jelen levő művészek és a Robert Bosch Stiftung kulturális menedzsere Christian Gracza közreműködésével előadást és bemutatót tart a DLA képzés történetéről, jelenéről.

A rendezvényt a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet közösen szervezi a Pécsi Tudományegyetemmel.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok