2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szociális alapon Párizsba

2008. április 29.
A Párizsi Magyar Intézet (PMI) nemcsak kulturális, hanem oktatási képviselete is hazánknak: egy Collegium Hungaricum. Ezért továbbra is kiemelt céljának tekinti, hogy minél több magyar diákot segítsen hozzá néhány hónapos vagy akár több szemeszteres egyetemi tanulmányaik folytatásához. Mivel az épületben nincs a diákok hosszabb elszállásolására alkalmas helyiség, ezért az Oktatási és Kulturális Minisztérium a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is bérlőkijelölési jogot vásárol Párizs legnagyobb egyetemi kollégiumi központjában, a Cité Internationale Universitaire de Paris-ban.
Változás azonban, hogy az idei már a második év lesz, amikor Derdák András, a PMI igazgatója szociális rászorultsági szempontokat is figyelembe vesz az országos pályázat elbírálásakor. Részben ennek a kiterjesztésnek köszönhetően tavaly már kétszer annyian adták meg maguknak az esélyt, és éltek a pályázás lehetőségével, mint korábban. Akkor 66 diák jelentkezett.

Párizsban külföldi diákként szállást keresni - ez köztudott - szinte lehetetlen vállalkozás. A kollégiumi helyek villámgyorsan betelnek, albérletet (különösen néhány hónapra) találni rettenetesen nehéz - már csak a horribilis összegű kaució okán is. Mindezt itthonról megszervezni embert/diákot próbáló feladat. Ezért a Párizsi Magyar Intézet ismét pályázatot hirdet kollégiumi férőhelyekre a francia fővárosban.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok