2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tibor Fischer szerint Jó Istennek

2008. szeptember 18.
A Londoni Magyar Kulturális Központban mutatták be Tibor Fischer legújabb könyvét kedden este. A jó hangulatban telt könyvbemutatón a brit irodalmi élet ismert szereplői is részt vettek.
A béka segge alatt című nagysikerű könyv írója négy év hallgatás után jelentkezik legfrissebb regényével, melynek címe Good to Be God (Jó Istennek). A szeptemberben Nagy-Britanniában polcokra kerülő könyv már számos neves brit lapban jó kritikát kapott. A könyvbemutatón Fischer elmondta, hogy már más országokban, több nyelven is készülnek a kiadásra és reményei szerint hamarosan a magyar olvasókhoz is eljut regénye (a kötet angol nyelven már kapható Magyarországon.)

Dr. Takács Ildikó, az LMKK igazgatója, Tibor Fischer iró és Elisabetta Minervini, a könyv kiadója (Alma Books)
Dr. Takács Ildikó, az LMKK igazgatója, Tibor Fischer író és Elisabetta Minervini, a könyv kiadója (Alma Books)

A Good to Be God főhőse Tyndale Corbett, egy igazi szerencsétlenség, aki egy véletlen folytán esélyt kap a sorstól egy új életre. Barátja, a bilincskereskedő kérésére, annak iratait és hitelkártyáit használva Miamiba érkezik egy rendészeti konferenciára. Tyndale a luxushotelben eltöltött pár nap alatt ráébred, mennyire jó érzés valaki másnak, valaki sikeresnek lenni, és új pénzcsináló cselszövésbe kezd: megpróbálja elhitetni Miami lakóival, hogy ő valaki rendkívül fontos és sikeres, ő Isten.Háttéranyag

Tibor Fischer, író 1959-ben született Nagy-Britanniában. Szülei 1956-ban hagyták el Magyarországot.
Írói pályafutását a nagysikerű Under the Frog (A béka segge alatt) című regényével kezdte, ami 1992-ben jelent meg Nagy-Britanniában. Az 56-os magyar forradalomról szóló könyv elnyerte a Betty Trask-díjat és jelölték a neves Booker-díjra is. Tibort az ismert irodalmi magazin, a Granta 1993-ban a 20 legjobb mai brit író közé sorolta.

Tibor Fischer magyar nyelven megjelent írásai:

A béka segge alatt (1994)
Gógyigaleri (1996)
Aki hülye, ne olvassa! (2004)
Agyafúrt agyag (2005)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok