2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Továbbképzés tengerentúli magyar oktatóknak

2008. június 2.
A tengerentúl élő, magyar származású gyerekeknek anyanyelvi foglalkozásokat tartó oktatók számára rendez továbbképzést és konferenciát hétfőtől a Balassi Intézet a fővárosban - mondta el Lauter Éva, az intézet főigazgatója az MTI-nek.
A főigazgató közlése szerint a mostani rendezvényre a diaszpórában élő magyarság szervezeteinek képviselőit várják. Várhatóan 25 szakember érkezik Argentínából, Ausztráliából, Kanadából, az Egyesült Államokból, Uruguayból és Új-Zélandról.

Az egyhetes képzés célja, hogy a Balassi Intézet, a magyar nyelv oktatásának egyik legnagyobb központja segítséget nyújtson a résztvevőknek módszertani ismereteik felfrissítésében, új módszerek elsajátításában és abban, hogy megismerkedjenek egymás tapasztalataival.

Az első napon konferencián ismerkedhetnek meg a résztvevők a diaszpórát érintő pályázati lehetőségekkel, a Balassi Intézet oktatási programjával. A hét többi napján óvodai, illetve iskolai modulban tartanak számukra továbbképzést, illetve óralátogatáson vesznek részt az intézetben és a Kincskereső Iskolában.

A programban szerepel könyv- és taneszközbemutató is, a résztvevők - az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal anyagi segítségének köszönhetően - ízelítőt kaphatnak a különböző, oktatást segítő kiadványokból.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok