2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Újabb tizenöt egyetemi hallgató kapott GE-ösztöndíjat

2008. február 28.
Újabb tizenöt magyar egyetemi hallgató nyerte el GE-alapítvány ösztöndíját; a díjátadó ünnepséget csütörtökön tartották a fővárosban.
Az idei év ösztöndíjait Leslaw Kuzaj, a GE közép-európai regionális vezető képviselője adta át a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban megrendezett országos díjátadó ünnepségen. Az eseményen megjelent April H. Foley, amerikai nagykövet, Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára, valamint Bienerth Gusztáv, az AmCham elnöke és a GE magyarországi vezetősége - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A tizenöt nyertes diák három esztendőn keresztül évi ezer euró juttatásban részesül, s az ösztöndíjon túl lehetőséget kapnak egy nyári, nemzetközi készségfejlesztő szemináriumon történő részvételre, melynek keretében egy napon át "árnyékként" követhetik a GE menedzsmentjének egy tagját, így közvetlenül szerezhetnek tapasztalatokat egy globális vállalati vezető munkájáról.

A GE Foundation Scholar-Leaders ösztöndíjprogramjának az a célja, hogy a részt vevő diákok vezetői képességeit fejlessze, illetve hogy hozzájáruljon egy nemzetközi szinten is piacképes új vezető generáció képzéséhez.

Magyarországon már hatodik éve folyik a program, melynek sikere nyomán az ösztöndíjpályázatot Lengyelországban, Csehországban és két évvel ezelőtt Romániára is kiterjesztették.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok