2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Európai Irodalmi Est

2009. május 14.
Május 13-án Európa-szerte több országban is a modern európai irodalom kerül középpontba, a csehek által szervezett irodalmi eseményeken. A cseh EU-elnökséget ünnepli Csehország a nem mindennapi irodalmi eseménysorozattal, melynek londoni programjába a Londoni Magyar Kulturális Központ is bekapcsolódott.
Ahogy a The London Paper londoni napilap is hirdeti a különleges eseményt, Európa egy estére összefog, hogy az európai irodalmat ünnepelje. Május 13-án egyszerre 10 nagyvárosban, köztük Bécsben, Münchenben, Prágában és Párizsban is megrendezik az európai irodalmi eszmecserének teret adó Európai Irodalmi Estet.

Fischer TiborLondonban a Cseh Kulturális Intézet és az Európai Bizottság Brit képviseletének együttműködésében a neves British Library-ben találkoznak több száz fős közönség előtt a neves írók. Az Est során 7 ország 7 írója kap szereplési lehetőséget: Magyarország képviseletében az Angliában élő, számos díjra jelölt, magyar származású író, Fischer Tibor beszélget Jessica Duchen angol kritikus, íróval. Fischer Tibor legújabb könyve mellett a nagysikerű A béka segge alatt című, magyar gyökereiről szóló regényről is beszél a brit közönségnek.

Európában a cseh elnökség mellett a kelet-európai országokban lezajlott rendszerváltás huszadik évfordulójára is emlékeznek a különleges transz-európai programmal.




 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok