2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Finnül is olvasható Tóth Krisztina Vonalkód című novelláskötete

2009. június 11.
Péntekre várják Finnországba Tóth Krisztina költőt, novellistát, aki részt vesz a június 17-ig tartó Lahti Nemzetközi Írótalálkozón, amelynek témája az író szerepe, feladata a társadalomban; az alkalomra jelenik meg finnül a szerző Vonalkód című elbeszéléskötete.
A nagy hagyományú, kétévente megrendezésre kerülő rangos eseményen Tóth Krisztina közönségtalálkozókon vesz részt, és a szervezők felkérésére előadást tart a seregszemle idei témájáról, az író szerepéről a közösségben - mondta Márkus Ildikó, a Helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ igazgatója az MTI-nek.
 
Tóth Krisztina első finn nyelvű novelláskötete, a Vonalkód Juhani Huotari fordításában, az Avain Kiadó gondozásában jelenik meg.
 
Mint Márkus Ildikó elmondta, a könyv új típusú együttműködés keretében látott napvilágot: az Avain és a Magvető Kiadó, valamint a helsinki magyar intézet és a budapesti Finnagora fogott össze. A kölcsönösség jegyében szeptember végén a Magvetőnél megjelenik Elina Hirvonen fiatal finn írónő könyve, amelynek eredetijét az Avain adta ki. Erre az alkalomra Budapestre jön a finn írónő, akit a tervek szerint Tóth Krisztina mutat be a magyar olvasóknak.
 
(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok