2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Izraelben lépett föl Szalóki Ági és zenekara

2009. június 25.
2009-ben ünnepeljük az Izrael és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 20. évfordulóját. A kiemelt évforduló tiszteletére a Tel Aviv-i Magyar Nagykövetség féléves programsorozattal készült, amelynek záró eseménye a Bajnai Gordon miniszterelnök látogatásának tiszteletére adott június 23-ai, jeruzsálemi gálakoncert, amelyen Szalóki Ági és zenekara lépett fel 500 néző előtt a Jeuzsálemi Színház Henry Crown termében.
A koncert végén Szalóki Ági Ania Buckstein izraeli előadóművésszel közösen elénekelte Leonard Cohen Halleluya című számát. A hatalmas sikerre való tekintettel Szalóki Ági Hallgató című műsorával még egy alkalommal fellépett Izraelben, így június 24-én Tel Avivban, a Shablool Jazz klubban találkozhatott a közönség a magyar népzene és dzsessz kiváló fúziójával.
 
Szalóki Ági az új népdalénekes generáció egyik legtehetségesebb és legsikeresebb képviselője. A Magyarországon és Európa-szerte rendkívül népszerű, világzenét játszó Besh o Drom és az autentikus magyar népzenét virtuózan tolmácsoló Ökrös együttes énekese volt évekig. 2005 óta szólóénekesként saját zenekaraival játszik. A fiatal énekesnő az utóbbi években külföldi és hazai jazzkoncerteken olyan világhírű zenészekkel lépett színpadra, mint Szakcsi Lakatos Béla vagy Tony Lakatos. Szalóki Ági Fonogram-díjas lemezének és egyben műsorának címe a "Hallgató". Lassú tempójú népdalokból készített lemezének különlegessége, hogy a zenei kíséret műfaja dzsessz. A két eltérő hangzás remekül illeszkedik egymáshoz, különleges zenei élményt ígér a hallgatóságnak.
 
A program megszervezését az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Balassi Intézet és a Külügyminisztérium támogatta.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok