2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kubinyi Anna kiállítása Delhiben

2009. március 18.
Csoma kapui címmel nyílt meg Kubinyi Anna textilművész Kőrösi Csoma Sándor emlékének szentelt, kiemelkedően nagy érdeklődéssel fogadott kiállítása március 17-én a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központban.

A kiállítás kenderből szőtt székelykapukkal, valamint magyar, tibeti és indiai díszítőmotívumok által ihletett faliképekkel, mandalákkal idézi fel a nagy magyar tudós alakját. "Szeretném, ha az indiai kiállításommal egy érzelmi, képi kiegészítést adhatnék az itt élő emberekben élő Kőrösi Csoma képhez, képi és emocionális nyelven érzékeltetni, honnan indult a keletkutató, nyelvész, a Tibeti-angol szótár készítője, fordító, szent, bódhiszattva, hogy kutassa a magyarok ősi eredetét" - nyilatkozta a kiállításról a művész.


Kubinyi Anna tárlata annak a Magyar Kulturális Fesztiválnak a fővárosi eseményeit indította útjára, amelyet a DMTKK Kőrösi Csoma Sándor születésének 225. évfordulója alkalmából rendez Indiában. A kiállítást O.P. Jain, a Sanskriti Alapítvány elnöke nyitotta meg Dr. Pálmai Géza nagykövet és az indiai kulturális-művészeti élet számos jeles személyisége jelenlétében. A kiállítás létrejöttéhez az Oktatási és Kulturális Minisztérium nyújtott támogatást.






 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok