2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar Enikő brácsaművész koncertje a Londoni Magyar Kulturális Központban

2009. szeptember 18.
Szeptember 21-én a Hétfő Esti Zeneszalon keretében Magyar Enikő ad koncertet Londonban, a Magyar Kulturális Központban.
A közönség Brahms és Schumann műveit hallhatja a fiatal zenész előadásában. A koncert egyben bevezető eseménye Magyar Enikő lemezbemutató koncertsorozatának: a kiemelkedő tehetségű magyar művészt a világ legnagyobb komolyzenei kiadója, a Naxos kérte fel „Az Angol Brácsa” (The English Viola) című CD elkészítésére.
 
A koncerten Tadashi Imai fiatal japán zongoraművész is közreműködik majd. A közönség pedig további három alkalommal élvezheti Magyar Enikő játékát idén ősszel a klasszikus zenei koncertekről ismert, barokk St John’s templomban, ahol az új CD-ről szólalnak majd meg angol szerzemények brácsára.  
 
Magyar Enikő a Liszt Ferenc zeneakadémián végzett, majd Londonban folytatta tanulmányait a Királyi Zeneakadémián ösztöndíjjal, ahol a világ legnagyobb brácsaművészei tanították. Az egyik legígéretesebb zenei tehetségként tartják számon Angliában, és mint Magyarország legizgalmasabb komolyzenei képviselőjét emlegetik, aki muzikalitásával, technikájával és szenvedélyes stílusával mindig lenyűgözi hallgatóközönségét. Yuri Bashmet elismerően írta róla: „Magyar Enikő bebizonyította, hogy világklasszis brácsajátékos, kiemelkedően tehetséges zenész és fantasztikus előadóművész. A játéka mélyen kifejező, színekkel teli és mindig érdekes.”
 
A Királyi Akadémia különleges hangszert is adományozott (kölcsönbe) a művésznek: egy 1677-ben készült Giovanni Grancio brácsát, melynek mély és megindító hangja tovább emeli Magyar Enikő játékát.
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok