2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar kulturális minifesztivál Észtországban

2009. május 6.
Ungari K néven szervez májusban rövid fesztivált a Tallinni Magyar Intézet és a Magyar Kulturális Egyesület Tartuban, a legnagyobb észt egyetemi városban.
Magyar kulturális minifesztivál ÉsztországbanA "K" a hónap, a kultúra, a nyelv, az irodalom, a konyha, a koncert és mozi észt nyelvű szavának első betűje, az Egyesület észt nyelvű rövidítése (UKS) pedig ajtót jelent. Ezen az ajtón keresztül juttatják el a szervezők Észtországba azt a programsorozatot, amelyben az előbb felsorolt jelenségek lesznek hozzáférhetők.

Az első program Darvasi László bemutatkozása lesz a Prima Vista irodalmi fesztiválon, majd 14-én ifj. Csoóri Sándor és együttese ad koncertet és tart táncházat a Genialistide klubban. 22-én a Városi Múzeumban ad hangversenyt az Accord vonósnégyes. Emellett kiállítások és magyar gasztronómiai hét színesíti a programot.

Az eseményt egy héten keresztül minden nap kétszer reklámozta az észt közszolgálati rádió, amely ingyenesen tette közzé a szervezők felhívását.

A rendezvény támogatói és együttműködő partnerei: a Dekaart Sisemeedia OÜ, Eesti Ingerisoomlaste Liit, Genialistide Klub, Heino Eller Tartui Zeneiskola, Prima Vista Irodalmi Fesztivál, Paul Ariste finnugor őslakosok központja, Tartui Kulturális Alap, Tartui Városi Múzeum, Tähtvere Päevakeskus, Tartui Egyetem finnugor tanszék, Ungari Köök.

Információk az Intézet és az egyesület honlapján (észtül):
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok