2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megkoszorúzták Kőrösi Csoma Sándor sírját Dardzsilingben

2009. április 8.
A nagy magyar orientalista tudós születésének 225. évfordulója alkamából a újdelhi Magyar Nagykövetség,valamint a Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ koszorúzási ünnepséget tartott Kőrösi Csoma Sándor dardzsilingi sírjánál.
A neves nyelvész-tibetológus születésnapján, április 4-én a Magyar Nagykövetség részéről dr. Révai-Bere Norbert elsőbeosztott diplomata, míg a magyar kulturális intézet képviseletében dr. Lázár Imre igazgató helyezte el a megemlékezés virágait az erdélyi keletkutató Indiában található síremlékén.

A Himalája egyik legmagasabb csúcsa, a Kancsendzunga lábánál fekvő Dardzsilingben található síremléket a kalkuttai Ázsiai Társaság emeltette a városban maláriában elhunyt világhírű magyar tibetkutató emlékére. A síron számos magyar intézmény, köztük a Magyar Tudományos Akadémia emléktáblája hirdeti a szülőhaza tiszteletadását Kőrösi Csoma áldozatos életútja és nemzedékek számára példaként szolgáló munkássága előtt. Csoma Sándor nyugvóhelyét az Indiába látogató magyarok generációk óta zarándokhelyként keresik föl.

Kőrösi Csoma Sándor születésének 225. évfordulójáról a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ nagyszabású magyar kulturális fesztivállal emlékezik Indiában. A rendezvénysorozat eseményei a fővároson, Újdelhin kívül három további városra, Kalkuttára, Punéra és Mumbaira is kiterjednek.




 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok