2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nagy siker volt Vásáry Tamás születésnapi koncertje a Barbicanben

2009. április 24.
A londoni Barbican Center adott otthont a Vásáry Tamás karmester és zongoraművész 75. születésnapja alkalmából rendezett koncertnek. A neves zenész a leghíresebb londoni fiatalokból álló zenekart, a London Schools Symphony Orchestra-t vezényelte az április 22-i előadáson.
A tizenévesekből álló zenekar egyedülálló lelkesedéssel játszotta Dvorzak, Brahms és Chopin műveit, a közönségből többen megjegyezték, hogy a karmester és a zenészek közötti harmónia egyedülálló élményt nyújtott. A fiatalok számára életre szóló pillanatokat szerzett a közös fellépés a legendás karmesterrel. Vásáry, aki mindig is kiemelt figyelmet fordított a fiatal muzsikus generáció támogatására elmondta: "Az az igazán jó tanító, aki feleslegessé teszi magát tanítványai számára"

A nemzetközileg elismert művész az est első felében Chopin zongoraműveiből adott elő, miközben a zenekart is vezényelte, majd fiatal zenészekből álló zenekarával Brahms szimfóniáit szólaltatta meg. A közönséget a dinamikus előadás mellett meghatotta, hogy Vásáry a fiatal generáció muzsikusait szinte egyenként mutatta be a közönségnek.

Vásáry Tamás a világ számos országában lépett fel, többek között a leghíresebb brit és amerikai zenekarok vendégkarmestereként. Barbican-beli fellépését a Londoni Magyar Kulturális központ támogatta.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok