2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Röder Endre kiállítása Londonban

2009. május 28.
Június10-ig tekinthető meg Röder Endre, magyar származású festőművész kiállitása Londonban. Röder munkáinak a London szívében található, impozáns Fiumano Fine Art galéria ad otthont.
Röder Endre művészete kiemelkedő helyet foglal el a brit kortárs festészet színterén. A magyar származású festőt, a mai brit képzőművészet egyik legkiválóbb művészeként említi a szigetországbeli sajtó (többek között az Art Review, The Scotsman). Kifinomult színvilága és képeinek témája tagadhatatlanul tükrözik az európai és dél - amerikai képzőművészetének sajátos jegyeit.

Röder Endre alkotása

Röder képeinek főszereplője a NŐ. A nő mint a modern szépség és a klasszikus báj harmóniájának megtestesítője. A festő ezzel a két meghatározó tulajdonsággal ruházza fel és eleveníti meg képeinek modelljeit.

A kalandos életű művész 1933-ban született Budapesten, gyerekkorát Máltán töltötte. A máltai emlékek később festészetében kapnak újra szerepet. 1949 óta Angliában él.

Röder a kezdetekben építészetet tanult, de rajongása a festészetért hamar véget vetett mérnöki tanulmányainak és képzőművészeti diplomát szerzett.

Innentől fogva tanít - többek között a Sheffield-i Egyetemen is -, miközben 9 évet kurátorként dolgozott a Sheffield-i galériáknál (Sheffield City Art Galleries).

1988 óta Röder minden idejét az alkotásnak szenteli, kialakítva saját egyéni stílusát. Munkáját világszerte elismerik, számos nagy nevű galériában szerepelnek képei: közülük néhány a a Sheffield-i művészeti galéria (Sheffield City Art Galleries) és a Sheffield-i Egyetem tulajdonában van.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok