2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tudományok Éjszakája a Collegium Hungaricum Berlinben

2009. június 16.
Az Év Legokosabb Éjszakája mottóval 67 berlini és potsdami intézmény nyitotta meg kapuit június 13-áról 14-re virradó éjjel. A Collegium Hungaricum Berlin idén is az egész várost megmozgató program hivatalos helyszíneinek egyike volt és Art ’n Science címmel a művészet és a tudomány találkozási pontjain létrejövő programokkal várta vendégeit.
A Tudományok Éjszakájára a CHB épülete fényszoborrá változott. Az ezredforduló Budapestjének technokultúráján nevelkedett alkotócsoportja, a Kiégő Izzók, az épületre komponált hang- és fényinstallációjával, DJ Cadik kompozíciójának kíséretében teremtette meg az éjszaka vizuális és hangulati keretét.
 
Az így létrejövő multimediális térben a CHB egyedülálló magyar innovációt mutatott be. A Leonar3Do, a 22 éves Rátai Dániel találmánya, az egyszerű személyi számítógépek és így a legszélesebb rétegek számára is elérhetővé teszi a háromdimenziós operációs rendszereket.
 
Ezt megelőzően június 11-én a Meeting Innovation 2.0 keretében második alkalommal találkoztak a CHB-ban a német és magyar innovációs szféra képviselői. Ezúttal tíz magyar prezentáció a kommunikáció és a digitális technikák körében mutatta be fejlesztéseit az érdeklődő német cégek képviselői számára.
 
A Tudományok Éjszakája és a Meeting Innovation 2.0 a Collegium Hungaricum Berlin és a berlini magyar nagykövetséggel, annak gazdasági, valamint tudományos és technológiai osztályával közösen létrehozott, visszatérő közös programjuk.
 
A Kiégő Izzók fényinstallációja június 18-áig látható minden este a CHB épületén.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok